Exit

Ettersom tilbudene våre øker, og ikke alle kitekurs og turer er i umiddelbar nærheten av hjelp, ønsket vi å øke kompetansen vår. For hva gjør vi om uhellet skulle være ute, vi er på en guidet tur, uten dekning og langt fra allfarvei, eller det er snødriv i luften så helikopter ikke kan lande, redning på bakken kan være timevis eller dager unna, kanskje vi må selv evakuere ut til der hjelpen er tilgjengelig – og selvfølgelig; det blåser og er kaldt og kanskje snart bekmørkt..

Det er lett å tenke på traumtiske skader; brukkede ben, forstuet håndledd, skulder ute av ledd osv.når vi tenker på skader som kan typisk oppstå ved kiting om man er riktig uheldig. Men hva om vi har en gjest som får pusteproblemer, kanskje har sykkersyke, får shock, potensielle skader på ryggraden eller vi må vente i flere timer eller dager med en gjest med en brukket arm midt på Hardangervidda eller Grønlandsisen?

2 av våre instruktører og guider har nå deltatt på Wilderness First Responder kurs i regi av NOLS Wilderness Medicine Institute, bestått både skriftlig og praktisk eksamen med glans – etter et omfattende kurs med mange temaer for å lære mer om problemstillingene ovenfor.
Kunnskap kan vi aldri få nok av enten når det gjelder det ene eller det andre.

Kurset varte i 10 dager, og bestå både av klasseromsundervisning og praktiske scenarioer ute i det fri samt et omfattende pensum. Deltagerne hadde variert erfaring. Noen hadde tatt kurset før og skulle resertifiseres og var IFMGA/UIAGM fjellførere, eller så var det mange som tok kurset for førtste gang, deriblant padleinstruktører, brannmenn, en zip-line instruktør, skiguider, breførere. Deltagerne kom fra hele verden blant annet USA, England, Scotland, Tyskland, Sverige, Canada, Australia.Et utrolig nyttig og lærrerikt kurs med masse praktisk trening på både traumatiske og medisinske scenarioer.

Kurset innholdt bla annet disse temaene:
System for gjennomgang av pasienter
Dokumentasjon
Lover og rettigheter
Hjertekompresjon og hjertestarter
Ryggmargsskader
Langsiktig Pasientbehandling
Brystskader
Shock
Hodeskader
Villmark sårbehandling
Atletiske skader
Benbrudd og splinting
Lemmer ute av ledd
Kuldeskader
Overopphetelser og sykdommer
Høydesyke
Hjerte-, luftveis- og nevrologiske nødhjelp
Nødhjelp for mageregion
Mental Helse nødhjelp
Bitt, Stikk og Forgiftning
Allergier og anafylaksi
Diabetes
Søk og Redning
Ledelse, teamarbeid og kommunikasjon
Smittsome sykdom
Lyd
Neddykking, drukning
Urin og kjønnsorganer
Medisinske valg
Vanlige problemer i villmarken
Medisiner og førstehjelpsutstyr

Sikkerhet er et viktig tema som bransjen selv har tatt for lett på. Fokuset har ligget på instruktører med teknisk gode ferdigheter – for oss er det en selvfølge. Mange av aktørene i Norge hevder de har «Norges beste instruktører», men selv verdens beste instruktør kan aldri garantere for at en skade eller hendelse aldri kan oppstå selv om man alltid ønsker å minimere risiko.

Vi hos KITEKURS.NO vil fortsette å legge forholdene til rette for de beste opplevelsene bak kiten, med som gjest skal du vite at vi er forberedt på det verste.

Merk at ikke alle våre instruktører er WFR sertifisert, men ALLE både hovedinstruktører og hjelpeinstruktører, har et gyldig førstehjelpskurs i tillegg til vår egen opplæring om rutiner hvis ulykker skulle skje.Vi sees på fjellet til vinteren for masse moro og fine turer bak kiten:)

Ønsker du å booke en guide for dagstur eller lengre turer på vidda eller få gjennomført en stor eller liten ekspedisjon? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi skal gjøre vårt aller beste får å få deg trygt frem på en morsom og fin måte.

Hilsen oss i KITEKURS.NO

SE BILDER FRA KURSET UNDER HER – MERK: Ingen ble skadet under kurset, alle bilder av blod og skader er arrangert og med skuespillere.

For mer informasjon gå til www.nols.edu/wmi/

Close
Go top
Translate »