Exit

Skadeomfang på kitekurs og på vidda med kiting er generelt lav, og har blitt lavere med året ettersom utstyret blir bedre og sikrere. Likevel, er det viktig for oss å være et steg foran. Ulykker kan skje. Det kan være en gjest på kurs eller tur hos oss, eller andre. En ulykke på bilveien, eller en turgåer på fjellski som får et illebefinnende. Et benbrudd kan fort bli alvorlig, og hjelpen er kanskje ikke så nær som man ønsker den når det er kolonnekjøring og full whiteout på vidda.

For et par år siden, bestemte vi oss, sammen med Norges Seilforbund og Fluid, for at alle våre instruktører skal ha godkjent førstehjelpskurs. Vi har har alle et ansvar for å gjøre arbeidsplassen vår sikker, at våre venner skal være trygge når vi er på private turer på vidda, samtidig ønsker vi å gjøre opplevelsen for våre gjester så fin og trygg som mulig! Det var så bra å se at instruktører og kitere fra hele landet og fra de fleste kiteskolene i Norge stilte opp rundt dette! Oppmøte var topp!

Våre guide skal i tillegg til dette kurset gjennomgå et mer utfyllende kurs – FWR, Wilderness First Responder. Når vi er på Grønlandsisen med våre gjester, kan hjelpen være en uke unna. Men også her i Norge, kan det ta tid før medisinsk personell kan komme på plass. Da er det godt å være trygg på egen kunnskap!

Hvert annet år må vi re-sertifiseres, og i høst reiste vi på kurs til Sverige med NOLS og Crossing Latitude for å friske opp kunnskapen og re-sertifiserte vår Wilderness First Responder. Medisinske temaer rundt allergier, anfall, hjerte og lungesykdommer, til ryggrads-skader, benbrudd og lemmer ut ledd, generell førstehjelp og frostskader er noen av temaene som vi har hatt godt av å friske opp. Her deltar alt fra hundkjøringsguider, polarguider, turledere,forskere og annet fra alle land. I tillegg til læring, er det et godt forum for å dele på erfaringer og også knytte kontakter. Vi blir oppdatert innen det nyeste innen medisinsk forskning på skader og behandling som vi kan utføre. Som på bilde under, en ny vakumpose/båre som nå erstatter de tradisjonelle bårene. Vår guide og instruktør Håkon var forsøkskanin.

Vi er klare for vinteren, og nå er det instuktørenes kurs som står for tur. Vi gleder oss alltid til å arrangere dette kurset – vi mener det er vinterens viktigste kurs!

5-7. Januar arrangerer vi Vinter- og Førstehjelpskurs i samarbeid med Katrine Røed/Med Sør AS fra ambulansetjenesten. Kurset er tilrettelagt for alle som ferdes ute med kite, både instruktører og privatpersoner. Kurset er scenario-basert og deltagere vil også gå igjennom en LHR kurs med 2 års gyldighet.

Les mer om kurset HER

VELKOMMEN TIL VINTERENS VIKTIGSTE KURS!!

Vi sees på vidda!

Close
Go top
Translate »