Exit

16 deltagere fra hele landet møtte opp på Haugastøl Turistsenter i helgen for å delta på årets Young Kiters Weekend 2019 i regi av KITEKURS.NO. Det var noen spente unge som fortærte pizza og hørte på Mats Grimseth https://www.facebook.com/matsgrimseth/fredag kveld. Mats´ fortelling om hvordan han gikk «Fra Pøbel til Proff» lyste opp øynene til både store og små og sørget nok for noen spennende drømmer etter at gardinene ble trukket for på «Jenterommet» og «Gutterommet» på Haugastøl.

Trym og Lotta fra Stavanger følger spent med på Mats Grimseth

16 trapeser, 40 kiter og masse ski og snowboard.

16 sett med trapeser, ski og snowboard og 40 kiter ble lastet opp og fraktet tidlig morgen til vestsiden av Hardangervidda. De som hadde kitet litt eller mye fra før av, fikk være med instruktør William Skaar på tur over vidder i puddersnø, og lært litt nye triks av Håkon Mæland. De helt ferskeste fikk opplæring i rigging og sikkerhet og tok allerede sine første svinger med kiten i luften og senere på ski og brett med Bjørge Bentsen og Camilla Ringvold. Perfekte forhold med god sikt og 8 m/s gjorde at alle fikk vært ute på ski og brett. Ekstra gøy var det når tidligere verdensmester i snøkiting, Remi Meum, fikk vist noen luftige triks.

Remi Meum svever over vidda

Etter å ha vært ute fra 9 til 17, ventet Haugastøl´s storstilte middag og dessert og mange mange liter med vann til slitne kropper. Før kvelden ble rundet av ble det både bordtennis, biljard, utdeling av kite t-skjorter og signering av ski. Skien henger nå på hall of fame veggen på Haugastøl Turistsenter ved siden av tidligere Young Kiters Weekend signerte ski.

Liten kuling og full mestring

På helgens siste dag viste gradestokken -13 og det var liten kuling ved Lægreid på Hardangervidda. Sjelden har vi sett en så motivert gjeng, som hjalp hverandre, heiet og støttet opp om hverandre. De aller yngste suste av gårde og på 4 og 6 kvm helt på egenhånd. Flere av de eldre lærte seg både transitions og hopp. Vi observerte både doble frontrolls, super smoothe transitions og ikke minst mange store smil i godt over halvmeteren med puddersnø som hadde kommet i løpet av helgen.

Tusen takk for at dere alle hadde lyst til å dele helgen med oss. Dere er en super gjeng – og vi gleder oss til å se dere igjen bak kiten enten på vann eller snø. Og vi håper å se mange av dere igjen på vår neste YOUNG KITERS WEEKEND i 2020.

En ekstra takk til Haugastøl Turistsenter som hjelper oss med å legge til rette for en fin helg og kjempegod mat.

Hilsen fra instruktørene denne helgen i KITEKURS.NO

William Skaar, Håkon Mæland, Kim Stake, Sigurd Toverud, Remi Meum, Bjørge Bentsen og Camilla Ringvold

Vi sees på vidda: www.kitekurs.no

Close
Go top
Translate »