Exit

Hva er kiting – og hva slags utstyr brukes?

Kitesurfing er spennende, morsomt sport der utøveren bruker en drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover. Ved kiting på vann trenger man i tillegg et brett, og på vinteren bruker man ski eller snowboard. Kiten er festet til et mage/hoftebelte (trapes) og den styres ved hjelp av 4 liner som er festet til en bar som man holder i, og trapesen som man har på seg. Du kan se på det litt som å ha med seg sin egen heis på fjellet!

Er jeg sterk nok til å kite?

Kiting blir i enkelte tilfeller omtalt som en ekstremsport – men det er en sport som alle kan mestre. Kiting passer i alle aldre og er en fin familieidrett der alle kan utøve sporten på sin måte, om det er langtur, kort tur, triksing, race, ekspedisjoner eller annet – om du er 10 eller 80 år har vi utstyr på våre kurs som passer for deg. Vi tilpasser utstyret etter vekten din og vindforholdene de dagene du er på kurs, og det er kroppsvekten din som du hovedsakelig bruker når du kiter. Armene bruker vi kun til å styre og bestemme kraften i kiten med – du trenger altså ikke være spesielt sterk. Normal grunnfysikk er det eneste kriteriet.

Hvilke forkunnskaper trenger jeg for å gå på kurs?

Å lære kiting kan være både vanskelig og forenet med risiko dersom man prøver å lære på egen hånd. Av den grunn bør alle som har lyst til å begynne ta et kurs. Først og fremst med tanke på sikkerhet, men også for raskere progresjon. Vi anbefaler alle som skal på kurs på vinteren til å ha grei kontroll på ski eller snowboard på forhånd. Om du ikke så dreven, eller det er lenge siden du har hatt ski eller snowboard på beina, fortvil ikke – vi skal hjelpe deg på vei. Velkommens skal du være!

Jeg vil ta kitekurs på snø – bør jeg ta med ski eller snowboard?

Vi anbefaler at du tar med det utstyret du er mest vant med. Er du bedre på snowboard enn ski? Ta med snowboard. Er du best på ski? Ta med ski. Vi vil alikevel gjøre oppmerksom på at om du står på snowboard, er det en fordel om du kan kjøre både goofy og regular – da vi kiter begge veier. Men fortvil ikke om dette ikke gjelder deg – vi skal lære deg! Vi anbefaler ikke fjellski.

Jeg har utstyr selv – skal jeg ta med dette på kurs?

All bruk og leie av kiteutstyr er inkludert i prisen på våre kitekurs. Vind og vær varierer og vi bruker forskjellige størrelser på kite avhengig av nivå og vindstyrke. Som nybegynner blir det av og til et krasj eller to i bakken med kiten i begynnelsen – og da er det jo greit å ikke bruke eget utstyr. Vi har splitter nytt utstyr hver sesong, og med markedets beste sikkerhetssystem. MEN, ta gjerne med kiten din så skal vi vise og forklare deg hvordan den skal rigges og i hvilke forhold den vil passe til deg, slik at du er klar til å bruke den når du skal fortsette å kite på egen hånd.

Do you teach in English?

YES! Most of our courses have only Norwegian participants, so these courses are tought in Norwegian – but if you want to attend together with other Norwegians, don´t worry – we will make sure that you understand everything. This page can also easily be translated in Google Translate if you want to read it in English – but if you have any questions, please use the contact form below, and we´ll get back to you immediately. In English!

Jeg kan kite, men ønsker å leie kiteutstyr en helg – leier dere ut?

Ja, vi leier ut ustyr. Ta kontakt med oss i feltet under. Oppgi erfaring og dato/er du ønsker å leie.

Hvorfor bør jeg velge KITEKURS.NO som kursaktør?

Vi er et lite firma, men med lang erfaring. Samtlige instruktører har jobbet hos oss i minimum 4 år. Enkelte har holdt kurs i over 15. Vi kjenner Hardangervidda godt – veldig godt. Med vår erfaring og lokalkunnskap om vind og snø gjør vi hver dag vårt ytterste for å sikre våre gjester optimale forhold for kiting – være seg nybegynnerkurs eller en guidet tur i terrenget. Vi kan med hånden på hjertet si at ingen andre aktører kan si det samme.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/8/6/6/kitekurs.no/httpd.www/wp-content/themes/one/config/config-custom.php on line 46

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Close
Go top
Translate »