Exit

Kitekurs.no, Fluid og Norges Seilforbund har gått sammen om å arrangere Vinter- og førstehjelpskurs for kitere og kiteinstruktører. To av landets største kursaktører på kite har hentet ut sine mest erfarende instruktører, knyttet til seg Røde Kors og ønsker å dele erfaringer og kunnskap.
– Dette blir en intensiv helg der sikkerhet på fjellet vil være i fokus. Kurset består både av teori og praksis og vi skal være masse ute på fjellet. Dette blir både morsomt og lærerikt – og ikke minst skal vi sammen redusere risikoen for skader på fjellet, sier Camilla Ringvold, daglig leder i Kitekurs.no og initiativtaker til kurset.
Både Kitekurs.no og Fluid har tilbudt kitekurs i Norge i godt over ti år og har vært pionerer i bransjen. Med stadig nye og ferske aktører som dukker opp, er behovet for informasjon, kunnskap og sikkerhet økende.
– Dette kurset vil for første gang samle noe av landets beste kompetanse innen kiting og førstehjelp for å utveksle erfaringer. Vi er stolte av å kunne tilby denne kunnskapen til flere for å skape et tryggere kitemiljø for alle. kommenterer Fluid´s Joachim Wille.
Arrangørene ønsker alle landets kiteinstruktører velkommen, de som ønsker å jobbe som kiteinstruktør men også for kitere som ønsker å øke sin kunnskap om sikker kiting på fjellet.
– Det er naturlig for oss å samarbeide med seriøse aktører i bransjen og sikkerhet er et tema vi tar alvorlig. Norges Seilforbund kommer til å engasjere seg mer i kiting i tiden som kommer. Fokuset vårt er mer kompetanse og bedre rammevilkår for sporten», sier Per Christian Bordal, breddeansvarlig i Norges Seilforbund.
INNHOLD (vi tar forbehold om endringer av innhold frem mot kursstart)
Førstehjelpskurs i regi av Røde Kors – tilrettelagt for vinterscenarioer
– Viddevett, inkl.prosedyrer ved skader og ulykker
– Vær og vind, veiledende retningslinjer
– Kiterescue scenarior.
Bl.a: Henting av løse kiter og elever/kitere som mister kontroll. Smarte tips og triks. Her vil vi alle spille instruktører og elever, så bare å ta frem minnene fra du var fersk kiter selv. – Instruktør rollen, praktisk og teoretisk. Hvordan kan vi gjøre hverandre gode.
– Førstehjelpssekken: Hva skal den inneholde og hvorfor – Ski vs Snowboard. Vi oppfordrer deltagere til å ta med begge deler om de har det tilgjengelig. Kanskje du står på ski til vanlig, da er det på tide å prøve med snowboard, og vice versa!
TID
Start: Fredag 8. januar kl 20.000 Slutt: Søndag 10. januar kl 16.00
DELTAGER KRITERIER
Du er en selvstendig kiter og kan kite upwind, downwind og i terreng. Du er/skal eller vil jobbe som kiteinstruktør på vinteren eller ønsker bare ønsker å øke din kompetanse rundt sikkerhet på fjellet for deg og dine medkitere. Kurset er åpent for alle og er subsidiert med midler fra Norges Seilforbund.
– Vi sitter på årevis med erfaring som vi kan dele og vi håper at flere kursaktører sammen med oss vil sette noen minimumskrav til sine instruktører når det gjelder kompentanse på førstehjelp og også rent kiteteknisk. Denne helgen er et stort steg i riktig retning, og jeg håper å se alle landets kiteinstruktører denne helgen slik at vi sammen kan gi fine og sikre kiteopplevelser for våre gjester denne vinteren. Norges Seilforbund har vært fantastiske i prosessen men å få dette til slik at alle aktører kan blir inkludert og få muligheten til å delta, avslutter Camilla.
KURSHOLDERE
Geir Atle Myllius – Røde Kors, Bedriftenes Førstehjelpssenter
Camilla Ringvold – Instruktør hos KITEKURS.NO, WFR Sertifisert
Sigurd Toverurd – Instruktør hos KITEKURS.NO
Magnus Parmann – Instruktør hos FLUID
Ronja Havelin – Instruktør hos FLUID

MELD DEG PÅ HER

Close
Go top
Translate »