Exit

Denne uken fikk vi en henvendelse via vår nettside fra en jente som hadde kjøpt nye kiter. Kitene var kjøpt brukt, ikke av nyeste årgang, men i fin stand. Men hennes første tur med en av de nye kitene ble litt luftigere enn hun hadde ønsket, så hun hadde rett og slett blitt redd for den. Hva gjør man da?

Hun er ikke alene. Langt derifra. I løpet av årene har vi hørt mange historier fra folk som enten har prøvd å lære seg å kite selv, eller opplevd hendelser med ukjent utstyr. Vi har selv tidligere drevet import på kiter og sportsbutikk i Oslo, og selv om vi da selvfølgelig hadde interesse i å promotere produktene vi selv solgte, har vår grunntanke som instruktører og kitere selv alltid vært;

DEN BESTE KITEN ER DEN DU ER VANT MED! 

De store kitemerkene i dag lager alle kjempebra kiter, og mange vil kanskje ikke merke forskjell på mange av de om man fikk bind for øynene og om tykkelse og materialer på kontrollbaren hadde vært lik.

Med det å bli kjent med nytt ustyr kan ta tid. Kraft, bartrykk, depower, relaunch, hangtime, hurtighet og sikkerhetssystemer kan variere enormt – men, har du en gang lært deg å kite, så kan du alltid lære deg å kite igjen!

Så hva gjør man, om man har fått seg en liten trøkk og blitt litt skjelven? Vi tok med jenta på et privat dagskurs på Hardangervidda med hennes eget utstyr. Normalt på våre privatkurs stiller vi med alt du trenger av utstyr, men i dette tilfelle var målet å opparbeide kjennskap det utstyret hun hadde kjøpt.

I løpet av de 6 timene vi hadde til rådighet var det mye vi skulle igjennom. Sjekke hele kiten, sjekke linelengder (på eldre kiter er sannsynligheten for at disse har strukket seg stor, og da vil ikke kiten fly og respondere normalt, heller ikke sikkerhetssystemet), kontrollbar, sikkerhetssystemer, flyegenskaper, kraftfordeling, relaunchegenskaper, og selvfølgelig bruke masse tid bak kiten, gjerne både overrigget og underriget!

Før solen gikk ned hadde hun fått en ny venn – en kite hun var blitt glad i og som hun kan stole på. En kite hun kjenner! Gleden av å se jenta suse fryktløs av gårde over Hardangervidda med full kontroll og et stort smil, gjør at vi tenker at vi er veldig heldige som har den jobben vi har! Det å lære andre å kite er alltid gøy, men det å lære noen å kite igjen er kanskje enda morsommere!

10949793_10152743585517746_908577431_n 10947794_10152743585497746_1308248847_n

Kjenner du deg igjen i historien, eller har kjøpt nytt ustyr du ikke helt vet hvordan du skal komme igang med? Er det lenge siden du gikk på kurs eller kitet sist? Ikke nøl med å kontakte oss – vi skal sørge for at du får en ny god venn! Kjøper du helt nytt ustyr fra en av de større leverandørene kan du være sikker på at kiten er i topp stand. Men ønsker du å kjøpe en kite brukt, anbefaler vi at du alltid sjekker duk, liner og sikkerhetssystem nøye før kjøp. Har du ikke kompentanse til å undersøke dette, spør om hjelp!

Kiting er en forholdsvis ung sport, og utviklingen av materialer, konstruksjon og sikkerhetssystemer har vært enorm de siste årene. Kjøper du en eldre kite, er litt som å kjøpe en veteranbil – den trenger litt ekstra kjærlighet og omtanke ,men gir du den det er den vel så enkel å bli glad i;)

Se våre privatkurs: https://kitekurs.no/privatkurs/

Close
Go top
Translate »