Exit

Fler og fler ønsker å prøve å reise på tur med kite, men mangler mye av det kostbare utstyret som kreves for en slik tur. Sammen med begrenset erfaring, har dette satt lokk på mange drømmer og ønsker. Det at vi nå endelig kan tilby 2 flott turer i år, der terskelen for deltagelse er lav håper vi blir tatt godt i mot. I løpet av de siste årene har vi fått mange forespørsler på om vi kan ta med kitere på tur på Hardangervidda, og endelig kan vi stolt presentere eksklusive turer med kite, telt og pulk på vakre Hardangervidda. I EKVIP driver vi med Eventyr og Kitekurs – og dette har vært en naturlig utvidelse av vårt tilbud. Turene har vært planlagt siden i høst, og vi gleder oss til å dele de med kitenorge.

Vi har foreløpig satt opp to turer i år;

Skjermbilde 2015-01-21 kl. 18.41.28

2.til 4./5. April: Eventyret om Hardangervidda – GIRLS EDITION! En PÅSKEekspedisjon for kitejenter. Vi håper å få med oss flere jenter på vidda, og ved å lansere en ren jentetur der vi sammen kan gi og dele erfaringer håper vi kan bidra til dette. Terskelen for deltagelse skal være lav, og så lenge man har noe erfaring med å kite i terrenget er alle jenter hjertelig velkommen. Dette blir en Påskeferie litt uten om det vanlige!

Skjermbilde 2015-01-21 kl. 18.41.49

17. – 19. April: Hardangervidda på kryss og tvers – en miniekspedisjon for alle kitere. Om man er par, alene, vennegjeng er denne turen åpen for både gutter og jenter. Vi håper å få samlet en flott og nyskjerrig gjeng som kan reise på et eventyr sammen. Denne helgen er det også Skarverennet så mange av overnattingsmulighetene på Hardangervidda er allerede fullbooket, så vi vil gjerne gi et tilbud til kitere som ønsker å kite denne helgen alikevel og samtidig tilby noe nytt.

Felles for de to turene er at alt av ekspedisjonsutstyr som telt, pulker, spader, brennere, førstehjelpsutstyr, mat osv.er inkludert i pakken. Deltagerne trenger kun egne kiter (kan leies om ønskelig), klær, sovepose, liggeunderlag, en spiseskje og termos. Omfang og ruten til turene vil bli bestemt basert på værvarsel, og vi har mange fine alternativer å velge mellom. Vi håper å kunne vise frem Hardangervidda fra sin best side langt unna folk og fe.

Det er satt et tak på MAX 8 deltager pr tur.

Turansvarlige Camilla Ringvold og Linn Jorstad har de siste årene utviklet lang og bred erfaring med kiteturer på vinteren. Camilla deltar på VAKE i år for 4.gang, og Linn for andre gang. I fjor var de blant de første rene jentelagene som har klart å fullføre den 4 dager lange ekspedisjonskonkurransen i arrangementets historie. Sammen har de flere turer på vidda under beltet. Camilla krysset Grønlands innlandsis fra sør til nord «unsupported» våren 2014 på 33 dager.

Mer informasjon om turene finnes på www.kitekurs.no eller på turenes Facebook sider:

https://www.facebook.com/events/1521909468097885/

https://www.facebook.com/events/444507862364712/

Ekvip-Sort-normal

Close
Go top
Translate »