Exit

Hardangervidda viste seg fra sin aller vakreste side fredag ettermiddag, da 300 kitere fra 28 ulike nasjoner stilte til start under verdens største kitekonkurranse på snø, Red Bull Ragnarok. Tøft ble det allikevel – kun 4 av 300 deltagere kom i mål.

Det ble en vill, vakker og uforglemmelig dag for de 300 kiterne som i dag stilte til start under verdens største og tøffeste kitekonkurranse, Red Bull Ragnarok. Værgudene lagde skikkelig Ragnarok på Hardangervidda, og på to timer gikk det fra tåke, flatt lys og gode vindforhold, til blå himmel, knall sol og lite vind.

Stadig minskende vind utover dagen gjorde det utfordrende for mange, og på tross av at den i utgangpunktet 100 kilometer lange og kuperte løypa ble kortet ned med en runde, klarte allikevel kun 4 av de 300 kiterne å fullføre fire runder.

Ekstra gøy var det med jenteklassene – våre egne Linda Viktoria Olufsson og Camilla Ringvold sikret seg pallplasser i Jenter Snowboard og Jenter Overall/Ski, og Linn Jorstad knivet til seg 4.plassen i Jenter Snowboard.

Eksotiske vidder

Red Bull Ragnarok har siden kitekonkurransen ble arrangert for første gang i 2010 økt kraftig i popularitet, og i år ble deltagerplassene revet bort på minutter. To tredjedeler av de som sikret seg startnummer, var internasjonale deltagere.

Flere av deltagerne hadde byttet ut surfeshorts med vindtette klær, og reist fra land som Hellas, Sør-Afrika, Kroatia og Brasil. Mens noen hadde ligget i hardtrening lenge for å gå all in, tok andre det mer piano og var med mest for opplevelsen.

Blant de internasjonale deltagerne var også mange av verdens mest profilerte kitere, som nederlandske Ruben Lenten, Nick Jacobsen og Dimi de Jong, samt Christophe Tack fra Belgia. På tross av å være i verdenstoppen i kiting, ble det norske kiteracet noe av det tøffeste de har deltatt i.

Vi gleder oss allerede til neste års Red Bull Ragnarok – ta gjerne kontakt med oss om du ønsker noen ekstra timer med tips, triks og trening til racet!

Resultater:

Menn ski: 1. Felix Kersten (GER), 2. Klemet Store (NOR), 3. Michael Kaspar (SUI)

Menn snowboard: 1. Sigve Botnen (NOR), 2. Reinhold Gehrer (AUT), 3. Peter Martel (CAN)

Kvinner ski: 1. Steph Bridge (GBR), 2. Camilla Ringvold (NOR), 3. Eugenia Gueorguieva (USA)

Kvinner snowboard: 1. Linda Viktoria Olofsson (NOR), 2. Ingrid Danielsson (SWE), 3. Marit Nore (NOR) 4. Linn Jorstad (NOR)

Close
Go top
Translate »