Exit

VELKOMMEN TIL YOUNG KITERS WEEKEND

31.Januar til 2.Februar 2020

EN SKIKKELIG MORSOM KITEHELG FOR ALLE MELLOM 12 OG 17 ÅR

PRIS: 3000,-

INKLUDERER
– Overnatting på Haugastøl Turistsenter fra 25 til 27 Januar
– Middag fredag og lørdag kveld, frokost og lunsj lørdag og søndag
– Leie og fritt bruk av kiteutstyr hele helgen med instruksjon

PROGRAM

Fredag 31 Januar

16:00 – 20:00 – Ankomst Haugastøl. Vi spiser litt pizza, blir litt kjent, ser litt på utstyret vi skal bruke og går igjennom programmet for helgen. For deltagere som ankommer med tog, vil vi plukke opp både Ustaoset og Haugastøl stasjon. Gi beskjed om hvilket tog du evt.kommer med.

Lørdag 1 Februar

08:00 – 9:00 Frokost
9:30 Oppmøte resepsjonen. Vi pakker klart og reiser på vidda.
Hvor vi reiser avhenger av vind og snøforholdene men vi har muligheten til å bruke hele Hardangervidda langs RV 7 som lekeplass. Er veien stengt kjører vi snøscooter opp på et nærliggende vann som har fantastiske forhold.

Når vi er på plass på spotten vil vi dele opp i grupper. Nybegynnere går gjennom kite, opp- og nedrigg, sikkerhetsrutiner, og flyteknikker. De som har kitet litt fra før får testet ut forholdene litt før instruksjoner fra instruktørene setter igang. Vi spiser egen laget lunsj ute eller i varmeteltet vårt om det er veldig kaldt. Etter lunsj fortsetter vi der vi slapp. Vi holder på ute til ca kl 16.

18:00 Middag med dessert

19:30 Movietime, underholding i peisestuen og Håkon hjelper fototips og hjelper med bilder fra dagen

Søndag 2 Februar

08:00 – 09:00 Frokost
9:30 Oppmøte resepsjonen
Alle våre deltagere har forskjellige behov og læringskurve. Felles for de alle er at søndagen er en dag full av progresjon og morro! Enkelte er tidlig ute og mester flyving av kite tidlig og er på ski/brett allerede lørdag ettermiddag, men de aller fleste bruker søndagen til å finpusse på flyteknikker før ski/brett blir lagt til. Vi bruker søndagen til å tilrettelegge for hver enkelt på det nivået han/hun er. Noen trenger ekstra tid til å få hjelp til å krysse, andre ønsker tips og råd om å kite i terrenget. Lunsj spises ute, tidspunktet varierer og avhenger av dagens værmelding. Om vær og forhold tillater det setter vi opp et lite kiterace!

Vi reiser ned fra vidda ca kl 15.00
15:00 – 16:00 Avreise Haugastøl. For deltagere som reiser hjem med tog, vil de bli transportert til togstasjon og fulgt på toget. Vi sender melding til foreldre når alle vel på vei hjem.

PAKKELISTE

Ski/Snowboard inkl.støvler
Varme vintersko
Hjelm/Goggels
Vindtett jakke/bukse
Dunjakke eller annen varm jakke
Varme vindtette votter/handsker
Lue (tynn til å ha under hjelm, og en tykk til utebruk)
Hals (fleece eller ull)
Superundertøy/Ullundertøy – 2 sett
Ullgenser/fleece til mellomlag
Klær til å bruke inne
Kuldekrem og solkrem
Termos
Litt sekk til å ha med på fjellet (15-20liter)
Håndkle
Sovepose/lakenpose/sengetøy (eller 200kr for leie av sengetøy og håndkle på Haugastøl)
Toilettsaker evt.medisiner. Husk: Gi oss beskjed om det er behov for oppfølging.

TRANSPORT

Det går tog til både Haugastøl og Ustaoset stasjon. Tog kan bestilles på vy.no inntil 90 dager før kursstart. Vi vil hente deltagere opp på begge stasjoner. Om du ikke kommer med tog eller bil og har vanskelig for å komme deg til Haugastøl selv, så ta kontakt med oss – så skal vi se om vi kan finne en bil med ledig plass.

KITEUTSTYR

Alle deltagere må ha med eget ski/snowboard utstyr og hjelm. Har du egen trapes som passer deg, kan du også ta med denne. Vi stiller med alt annet av kiteutstyr, både for de som har kitet litt før og alle nybegynnere.

I år vil vi benytte oss av 2020 modeller av Cabrinha og Ozone. Vi har både tube og foil kiter i størrelser fra 2,5m til 15m. For de aller yngste, med litt korte armer bruker vi barer med halv line lengde. Dette reduserer både trykket i kiten, vandringslengden på kontrollbaren så den er enklere å håndtere, samt reaksjonstiden på kiten når man må slippe den eller løse ut.

Vi kjøper nytt utstyr hvert eneste år for å sikre best mulig opplevelse for våre deltagere, både i form av sikkerhet og progresjon. Samtidig er det viktig for oss at våre instruktører har det best mulige utstyret å jobbe med. Teorien er enkel, vi vil heller bruke mest mulig tid ute, isteden for å fikse på slitt utstyr i tide og utide.

INSTRUKTØRER UNDER YOUNG KITERS WEEKEND

Håkon Mæland

Håkon var selv med på vår første kitesamling for de yngste kiterne for 7 år siden. Nå jobber han fast hos KITEKURS.NO som både instruktør, guide over Grønlandsisen og fotograf. Få kjenner Hardangervidda så godt som Håkon, og det hjelper godt når vi skal finne de beste forholdene for å lære å kite. Håkon vil også ta bilder under campen og dokumentere alt det morsomme vi har gjort.

Camilla Ringvold

Hun har kitet over Grønlandsisen tre ganger og over Atlanterhavet en gang. Hele vinteren er hun å finne på Haugastøl og Hardangervidda og holder kurs, guider turer og planlegger små og store ekspedisjoner. Young Kiters Weekend er et av høydepunktene i snøkitesesongen, der lek og morro er i fokus og man kan kose seg akkurat der man er. Camilla skulle ønske hun selv lærte å kite når hun var 13, og har mange gode hjelpemidler for å få de aller yngste til å lære seg å kite på en sikker måte.

William Skaar

William er 20 år, og har i løpet av mange år med kiten rukket å bli en av Norgest fremste på freestyle kiting. Om du vil utfordre deg selv litt, og lære et nytt triks – er vi sikre på at William har gjort det før, og kan gi noen gode råd på veien. Du treffer han ofte på stranden eller på vidda med faren sin som også kiter. Under campen vil virkelig få inspirasjon og veiledning av William til å hjelpe deg på vei til å bli like flink som han.

Kim Stake

Kim startet å kite for 2 år siden, og har vært bitt av basillen siden. Tarifa på sommeren og Hardangervidda på vinteren er favorittstedene å kite. Kim har en sønn som også snart skal teste sporten. Under campen er Kim ansvarlig for varmetelt på spotten, transport, gjenglemte votter og varm kakao.

Sigurd Toverud

Sigurd er en av de mest lekne og stilfulle snøkiterne vi har her til lands. Finner han en liten snøskalv, eller et nedsnødd hustak skal du være sikker på at han finner en kreativ måte å bruke det på. Under campen vil de som har litt erfaring med kite fra før, kunne bli med Sigurd på en liten oppdagelsesreise og leke rundt med små hopp og lære nye triks.

Bilder fra våre tidligere kitehelger for 12-17 år

Close
Go top
Translate »