Exit

Sammen med Carl Alvey fra expeditions365 er vi igjen klare for et ekspedisjonskurs for kitere på Hardangervidda. Dette kurset har vært ekstremt populært og fullbooket de siste årene, med deltagere fra hele verden.

Kurset kommer i to varianter. HELG eller UKE. Les under for mer informasjon om de to alternativene og velg det som passer deg.

VELKOMMEN!

EKSPEDISJONSKURS HELG

DATO: 17-19 MARS, 2016
PRIS: 2500,-

Dette kurset består av viktige elementer som er grunnleggende for lengre turer med kite på fjellet. Om du skal være med på VAKE, drømmer om kite over Grønlandsisen eller bare ønsker å lære hvordan du trygt kan dra på overnattelsesturer på vinteren med kite og pulk, passer dette kurset for deg. Mesteparten av kurset foregår utendørs, og vi vil i praksis gå dypere inn i følgende tema;

– rigging av pulk og drag
– kiting med pulk i ulent terreng
– utstyr
– teltpraksis
– quickfixes
– nødsituasjoner
– gps/kart
– samt mye mer.

Vi vil tilpasse helgens innhold etter deltakernes tidligere erfaringer, nivå og ønsker.

PRIS: 2500,- inkl.alt utsyr. Du trenger bare vinterklær og kiter. Ønsker du å ta med eget utstyr for tips og bruk, er du hjertelig velkommen til det. Påmeldingen er bindene, med avmelding senest 30 dager før kursstart for refusjon.

Overnatting for helgen bookes separat på Haugastøl Turistsenter….du er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å bo i telt utenfor!

EKSPEDISJONSKURS UKE

DATO: 17 – 23 MARS, 2016
PRIS: 9800,-

Dette kurset består av helgekurset (omtalt til høyre) + 4 dager på tur. Vil vi dekke store områder av Hardangervidda med kite og pulk, sove ute i telt hver natt, tilberede egen mat, planlegge og navigere oss gjennom egne ruter avhengig av vær og vind – en fullverdig miniekspedisjon.

Alle deltagerne vil få praktisk navigere gruppen gjennom varierende terreng, kite med pulker, legge ruter, organisere teltleir, forberede mat etc.

Turen vil bli tilpasset etter deltakernes tidligere erfaringer, nivå og ønsker. Det vil være mulig å delta på kun turen (14.-18.), om du tidligere har deltatt på vårt Ekspedisjonskurs eller har bygget opp tilsvarende erfaring fra tidligere. Ta kontakt med oss, så finner vi en fin løsning for deg.

PRIS: 9800,- inkl.alt utsyr. (Telt, pulker, pulkbagger, sikkerhetsutstyr osv. Kontakt oss om du ønsker å benytte noe av ditt eget utstyr)

Deltgareren må selv ta med egen sovepose, kiter og klær, mat og egen rasjon for gass (pakkeliste vil bli gitt). Kiter for turen kan leies v/behov for ekstra str.

Påmeldingen er bindene, med avmelding senest 30 dager før kursstart for refusjon.

Overnatting for helgen (11-13) bookes separat på Haugastøl Turistsenter….du er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å bo i telt utenfor!

Carl Alvey

I 2004 reiste Carl på sin første store ekspedisjon til østkysten av Grønland og har aldri sett seg tilbake siden. I samme år gikk han på ski den siste grad til Sydpolen. Siden disse to ekspedisjonene har han brukt tid hver vår som guide på ekspedisjoner på Grønland og hver nordlige vinter (Antarktisk sommer) har han guidet ekspedisjoner i Antarktis.

Carls ekspedisjoner inkluderer tre turer for Fuchs Foundation hvorav to til Antarktis og en til Grønland, en kryssing av Grønland innlandsis med hunder og en kryssing av Grønland innlandsis med kite fra øst til vest.

I 2013-2014 guidet Carl vellykket Lewis Clarke til å bli den yngste personen til å gå på ski til Sydpolen. Vinteren 2015/2016 guidet han igjen inn til polpunktet før han på våren satte ut på en ny Grønlandsekpedisjon, denne gangen med kite fra sør til nord.

Carl er daglig leder hos Expeditions365

Camilla Ringvold

Camilla har vært en sentral person i det norske kitemiljøet de siste ti årene. Med en rekke Norgesmestertitler i race og freestyle både på vann og snø markerte hun seg tidlig. Høsten 2013 kitet Camilla over Atlanterhavet som en del av teamet Enable Passion. Hun er tidligere vinner av både Red Bull Ragnarok og Red Bull Battle of the Sund.

Camilla har deltatt i VAKE (Varanger Arctic Kite Enduro) 4 ganger og vært på de eneste jentelag som har klart å fullføre konkurransen.
I 2014 var Camilla på sin første ekspedisjon med kite over Grønlandsisen. 33 dager på isen fra Narsaq i sør til Qaanaaq i nord, uten assistanse.

Våren 2016 tok hun med seg kollega hos kitekurs.no, Håkon Mæland, på en ny ekspedisjon over Grønlandsisen. Også denne gang opp og ned isen, uten assistanse. Turen gikk fra Kangerlussuaq til Qaanaaq med kite. Håkon ble på denne turen verdens første til å krysse Grønland på snowboard!

Camilla er eier og daglig leder av EKVIP // Kitekurs.no

Bilder forrige kurs – Mars 2016

Inspirasjon – Grønlandsisen fra sør til nord med kite

Leave a reply

Close
Go top
Translate »